3 morcovi, 3 rădăcini pătrunjel, 1 ţelină mică, 2 leg. ştevie, 2-3 leg. lobodă - combinată, roşie şi verde, 1 ceapă, 1 ling. ulei, 1 l-ţă sare
Se pregătesc legumele. Se curăţă, se spală. Morcovii şi pătrunjelul se taie rondele, iar ţelina cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt. Pregătite astfel, legumele se pun în oala în care se va face ciorba şi se călesc 2-3 minute împreună cu uleiul, amestecându-se bine. Apoi se toarnă deasupra 21 apă clocotită şi se lasă ciorba să fiarbă încet. Intre timp, separat, se cufundă ştevia 1 minut în apă clocotită şi se scoate imediat. Se scurge bine de zeamă şi se toacă mărunt cu cuţitul. De asemenea, se toacă şi frunzele de lobodă (crude). Cam la 20 de minute după ce ciorba a început să clocotească, se adaugă ştevia şi loboda, uleiul, sarea şi se acreşte după dorinţă. Se mai lasă să dea 1 clocot, apoi se opreşte focul.