Pentru aluat : 400g faina, 2-3 ling. ulei, drojdie cat o nuca, 1 praf sare, apa calda
Pentru umplutura: 300 g ciuperci fierte, 3 cepe, 1 leg. patrunjel verde, 1 ling.ulei
Preparare: Drojdia se dizolva cu sarea in putina apa calduta. Se lasa in asteptare 15 minute. Intr-un castron, se pun faina, uleiul, drojdia dizolvata si se adauga apa cat sa rezulte o coca elastica care se desprinde usor de pe maini. Se framanta bine apoi se lasa la crescut cca 1/2 ora.
Intre timp se pregatesc ciupercile. Se taie feliute foarte subtiri si se fierb 20 minute. Apoi se calesc impreuna cu cepele uleiul si sarea cca 3 minute.
Din coca se intinde apoi o foaie cat tava 3/4 a aragazului. Se asaza foaia in tava si se da la cuptor, la foc mijlociu, incalzit dinainte. Se lasa 5 minute la copt, iar apoi se scoate. Se presara peste foaie ciupercile pregatite si patrunjelul tocat fin. Se ruleaza cu grija. Se da din nou tava la cuptor si se lasa pana se rumeneste usor cca 30 minute.
Aceasta reteta vegetariana de rulada cu ciuperci este potrivita ca aperitiv pentru orice meniu.