Femeia de azi
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Femeia de azi

Discutii despre moda, familie, beauty, sanatate, casa, gradina..etc
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Grădinăritul preventiv

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
flori82
MODERATOR
MODERATOR
flori82


Mesaje : 186
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 41
Localizare : Teleorman

Grădinăritul preventiv Empty
MesajSubiect: Grădinăritul preventiv   Grădinăritul preventiv I_icon_minitimeLun Apr 19, 2010 9:58 pm

În toată perioada cât este practicabil, grădinăritul poate fi o modalitate extrem de plăcută şi utilă de a ne asigura un regim de activitate fizică optim.
Studiile ştiinţifice au arătat că persoanele active au un risc mai mic de a deveni obeze, de a suferi de boală hipertensivă, diabet zaharat de tip 2, osteoporză, boală coronariană, atac vascular cerebral, depresie etc. Un regim de activitate fizică optimă presupune cel puţin o jumătate de oră de mişcare în fiecare zi.
Beneficiile obţinute din această activitate nu sunt numai cele directe, prin fortificarea condiţiei fizice, dar şi indirecte: procurarea de legume şi fructe hrănitoare şi sănătoase, petrecerea timpului într-un mod relaxant care combate în mod eficient efectele stresului psihic excesiv.

Pentru a fi deplin benefic, grădinăritul trebuie practicat cu prudenţă, respectând-se câteva reguli de protecţie foarte importante. Unele date statistice din SUA arată că în fiecare an se produc zeci de mii de accidente datorate manevrării necorespunzătoare a motocositoarelor. Din nefericire, aceste utilaje nu sunt singurele care pot avea urmări nedorite. Iată câteva reguli importante care trebuie respectate pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor de grădinărit.

• Dacă aţi fost sedentar, nu vă hazardaţi să începeţi brusc cu activităţi grele, care presupun efort intens sau de lungă durată. Începeţi cu activităţi uşoare şi măriţi efortul progresiv, de la o zi la alta pentru a da organismului posibilitatea de a se adapta prin antrenament.
• Nu uitaţi că temperaturile înalte din sezonul de vară pot duce la accidente grave într-un timp foarte scurt, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, la copii sau la persoanele cu anumite boli cronice.
• Îmbrăcaţi-vă corespunzător cu vremea pentru a evita frigul excesiv sau expunerea exagerată la razele solare.
• Pentru prevenirea cancerului de piele datorat arsurilor solare, îmbrăcaţi-vă cu cămaşă cu mâneci lungi şi purtaţi pălărie de soare. De asemenea, puteţi folosi creme protectoare ecran antisolar.
• Beţi apă suficientă, pe tot parcursul zilei pentru a evita deshidratarea. Nu aşteptaţi până vă răzbeşte setea.
• Evitaţi să beţi alte lichide cum ar fi băuturile îndulcite sau alcoolul.
• Faceţi pauze dese pe cât posibil într-un loc umbrit.
• Încetaţi imediat efortul fizic dacă simţiţi că nu mai aveţi aer, dacă respiraţi cu dificultate, dacă aveţi dureri de cap, dacă observaţi că pulsul este anormal de rapid sau dacă apar bătăi neregulate ale inimii, dacă aveţi greţuri sau ameţeli.
• Nu exageraţi nici în ce priveşte durata şi nici în ce priveşte intensitatea activităţilor de grădinărit. Evitaţi apariţia febrei musculare.
• Nu faceţi efort fizic intens imediat după mâncare.
• Dacă aveţi probleme cu articulaţiile (reumatism, leziuni ale articulaţiilor etc.) adaptaţi-vă la limitele pe care le aveţi, fără să forţaţi. Faceţi-vă rost de unelte corespunzătoare pentru a vă uşura munca.
• Dacă sunteţi sub tratament cu medicamente care pot să afecteze capacitatea de atenţie, coordonarea mişcărilor sau echilibrul, evitaţi acele activităţi care v-ar expune la un risc crescut. Nu vă urcaţi pe scări înalte, nu manvraţi utilaje care necesită coordonare foarte precisă sau forţă.
• Daca suferiţi de o boală cardiacă sau sunteţi hipertensiv, e bine să fiţi prevăzător şi să aveţi la îndemână un telefon mobil sau fără fir pentru a putea cere ajutor de urgenţă în cazul apariţiei unor simptome de infarct sau atac vascular cerebral.
• În cazul unor înţepături sau tăieturi cu unelte de grădinărit, este necesar să vă prezentaţi la medic pentru acordarea îngrijirilor adecvate, prevenirea infecţiei tetanice etc.
• În timpul manevrării motocositoarelor, echipaţi-vă cu ochelari de protecţie, încălţăminte stabilă şi pantaloni lungi.
• Ori de câte ori folosiţi utilaje zgomotoase (motocositoarele, motocultivatoare etc.) protejaţi-vă auzul.
• Zgomotul intens nu este numai neplăcut dar poate să fă afecteze acuitatea auditivă atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. Dacă trebuie să ţipaţi pentru a comunica cu cineva care este la un pas de dvs., înseamnă că zgomotul este probabil la un nivel inadmisibil pentru urechile dvs. şi trebuie să vă protejaţi prin folosirea căştilor antifonice. Copii sunt în mod special vulnerabili la zgomotele puternice. Ţineţi-i la o distanţă corespunzătoare de sursa de zgomot.
• Purtaţi mănuşi de protecţie pentru a preveni bătăturile, leziunile iritative, tăieturile etc.
• Pentru a preveni înţepăturile de insecte (ţânţari, căpuşe etc) optaţi pentru cămaşă cu mâneci lungi şi pantaloni lungi. În zonele în care sunt prezente căpuşe, se recomandă purtarea de cizme de cauciuc înalte.
• Respectaţi întocmai instrucţiunile de folosire a insecticidelor, ierbicidelor. Depozitaţi toate substanţele chimice cu potenţial toxic la loc sigur şi luaţi toate măsurile necesare pentru ca copii să nu aibă acces la ele.
• Respectaţi instrucţiunile de utilizare a echipamentelor şi utilajelor de grădinărit. Verificaţi dacă echipamentul funcţionează normal. Respectaţi normele de întreţinere, schimbaţi la timp piesele de schimb pentru a evita eventualele accidente datorate unor defecţiuni.
Sus In jos
Ana Maria
Admin
Admin
Ana Maria


Mesaje : 227
Data de inscriere : 10/04/2010
Varsta : 40
Localizare : Sibiu

Grădinăritul preventiv Empty
MesajSubiect: Re: Grădinăritul preventiv   Grădinăritul preventiv I_icon_minitimeMier Apr 28, 2010 2:03 am

Foarte bun articolul Flori..bravooo..
Sus In jos
https://femeiadeazi.forumgratuit.ro
floriaro
O fata super
O fata super
floriaro


Mesaje : 7
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti

Grădinăritul preventiv Empty
MesajSubiect: Re: Grădinăritul preventiv   Grădinăritul preventiv I_icon_minitimeMier Iul 13, 2011 3:47 pm

Gradinaritul este o activitate foarte relaxanta si cu ajutorul careia poti scapa de stresul cotidian.
Sus In jos
http://www.floria.ro
Ana Maria
Admin
Admin
Ana Maria


Mesaje : 227
Data de inscriere : 10/04/2010
Varsta : 40
Localizare : Sibiu

Grădinăritul preventiv Empty
MesajSubiect: Re: Grădinăritul preventiv   Grădinăritul preventiv I_icon_minitimeMier Iul 13, 2011 4:34 pm

Da..asa este..eu una, ma relaxez, plantand o floare!!!
Sus In jos
https://femeiadeazi.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Grădinăritul preventiv Empty
MesajSubiect: Re: Grădinăritul preventiv   Grădinăritul preventiv I_icon_minitime

Sus In jos
 
Grădinăritul preventiv
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Femeia de azi :: Prima categorie :: Femeia moderna :: Casa&Gradina-
Mergi direct la: