Femeia de azi
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Femeia de azi

Discutii despre moda, familie, beauty, sanatate, casa, gradina..etc

AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Celulita - boală sau defect de frumuseţe?

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
flori82
MODERATOR
MODERATOR
flori82

Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 42
Localizare : Teleorman

Celulita - boală sau defect de frumuseţe? Empty
MesajSubiect: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeVin Apr 16, 2010 7:57 pm

În 99% din cazuri, noţiunea de celulită este asimilată cu acumularea de grăsime. Celulita sau lipodistrofia localizată n-are însă nimic de-a face cu excesul ponderal. În realitate, este vorba despre o hipertrofie a ţesutului gras subcutanat.
La originea afecţiunii stau două cauze principale, legate în special de stilul de viaţă nesănătos: inactivitatea şi alimentaţia excesivă. În cazuri rare, pot interveni şi tulburările hormonale.

Modificări celulare şi manifestări
Celulele grăsoase îşi măresc volumul, exercitând o presiune asupra vaselor sanguine periferice. Circulaţia sângelui la acest nivel este încetinită, evacuarea toxinelor din ţesuturi este îngreunată, iar apa nu mai circulă în zona afectată. Astfel, apa, toxinele şi grăsimile rămân blocate în ţesuturile conjunctive de sub muşchi şi piele. Pe măsură ce se acumulează, acestea fac ca pielea să-şi piardă elasticitatea, rezultând la început umflături microscopice, urmate ulterior de o îmbătrânire prematură a pielii şi apariţia renumitei „coji de portocală”. Asupra terminaţiilor nervoase se exercită o presiune puternică, ceea ce explică prezenţa durerilor.

Factori de risc
Există mai multe tipuri de celulită: cauzată de maladii venoase, de origine capilară, post-terapeutică (cauzată de administrarea de cortizon în exces), dar cea mai răspândită formă este cea abdominală. Apare la femei cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. Pielea devine flască, albicioasă, cu vergeturi.
Majoritatea cazurilor de celulită sunt legate de stilul de viaţă. Boala apare atunci când femeile stau mai mult aşezate, fac puţină mişcare şi mănâncă multe dulciuri.
Ca în multe alte afecţiuni, şi în cazul celulitei există o predispoziţie, dar nu se poate vorbi despre un factor ereditar genetic, ci mai curând despre unul familial. Dacă în familie există obişnuinţa unei supraalimentaţii şi se face foarte puţină mişcare, persistând în acest obicei, şansele ca celulita să fie “transmisă” de la mamă la fiică cresc simţitor.
Cortizonul, folosit în exces, poate produce de asemenea depuneri de grăsime.

Recomandări
Având în vedere că celulita este atât de strâns legată de stilul de viaţă, iată ce se poate face pentru prevenirea ei:
1. Consumaţi cât mai multe alimente proaspete (fructe, vegetale), cereale integrale, ele formând baza alimentaţiei. Acestea vor fi o sursă esenţială de vitamine şi minerale (în special de potasiu, care reglementează lichidele la nivel celular).
2. Consumaţi cât mai puţine alimente semipreparate rafinate, procesate, care conţin o mulţime de conservanţi şi emulgatori.
3. Apa fiind esenţială în prevenirea celulitei, este indicat să consumaţi cel puţin 8-10 pahare pe zi.
4. Adoptarea unui mod de viaţă fără alcool şi tutun este esenţială. Este suficient să vă gândiţi că într-o singură ţigară sunt câteva miliarde de radicali liberi, iar o jumătate de sticlă de vin consumată în fiecare seară poate să producă un kilogram de celulită pe lună.
5. Faceţi cât mai multă mişcare (mergeţi pe jos, urcaţi şi coborâţi pe scări - uitaţi că există lift).
6. Dormiţi suficient, cel puţin 7-8 ore zilnic.
7. Evitaţi băile calde prelungite. Temperatura apei nu trebuie să depăşească 35 de grade.
8. Pentru favorizarea şi ameliorarea circulaţiei sanguine, faceţi duşuri reci.
9. Atenţie la folosirea preparatelor hormonale.
Şi, în final, nu uitaţi: celulita este şi boală, şi defect de frumuseţe, dar în special este consecinţa unui stil de viaţă nesănătos. Oricum, prevenirea ei este posibilă. Alegerea însă vă aparţine.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeVin Apr 16, 2010 11:15 pm

Eu cum am nascut, am ramas cu ceva celulita pe picioare Celulita - boală sau defect de frumuseţe? 615380
Sus In jos
mery.mary
O fata super
O fata super
mery.mary

Data de inscriere : 15/04/2010
Varsta : 38
Localizare : timisoara

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeSam Apr 17, 2010 4:25 am

mama eii de celulitaa cred ca toata femeile se confrunta cu eaa
Sus In jos
ioanaa2
O fata super
O fata super
ioanaa2

Varsta : 41
Localizare : jud arad loc iratos

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeDum Apr 18, 2010 3:39 am

cine nu are celulita le inprumut euuuuuu
Sus In jos
mery.mary
O fata super
O fata super
mery.mary

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeLun Apr 19, 2010 3:50 am

ce tare estii ioanaa
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeLun Apr 19, 2010 2:52 pm

Si eu Ioana, de cand am nascut am pe picioareee!!
Sus In jos
flori82
MODERATOR
MODERATOR
flori82

Varsta : 42
Localizare : Teleorman

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeLun Apr 19, 2010 9:42 pm

Oooo... fetelor, şi la mine naşterea şi-a spus cuvântul ... aşa că am şi eu celulită, din păcate !
Sus In jos
mery.mary
O fata super
O fata super
mery.mary

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitimeLun Mai 10, 2010 4:45 am

nu cred ca sunt pers care nu au celulitaaa
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Celulita - boală sau defect de frumuseţe?   Celulita - boală sau defect de frumuseţe? I_icon_minitime

Sus In jos

Celulita - boală sau defect de frumuseţe?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Shoppingul ca boala
» Trucuri de frumusete cu bere
» Frumuseţe fără riscuri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Femeia de azi :: Prima categorie :: Femeia moderna :: Moda &Beauty-
Mergi direct la: