Ingrediente
1 pui ( 1kg),
2 cepe, 1 morcov,
2-3 catei de usturoi,
200 ml smantana,
faina,
patrunjel verde,
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.
Cand carnea este fiarta , separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliga, branza si muraturi .
Pofta buna!