Femeia de azi
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Femeia de azi

Discutii despre moda, familie, beauty, sanatate, casa, gradina..etc
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
flori82
MODERATOR
MODERATOR
flori82


Mesaje : 186
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 41
Localizare : Teleorman

Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi Empty
MesajSubiect: Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi   Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi I_icon_minitimeJoi Apr 15, 2010 9:58 pm

Vitamina A
Această vitamină are un rol important în procesul vederii,iar zicala: „Scump ca lumina ochilor”simbolizează, de fapt, importanţa vederii sănătoase. Ochii sănătoși sunt limpezi, curaţi fără să se vadă forma vaselor subţiri de sânge, cu pleoape elastice și odihnite atunci când în hrana noastră este destulă vitamina A. Ochii sunt foarte sensibili, putând fi afectaţi de praf, vânt, oboseală, lumină puternică. Aici intervine rolul vitaminei A, care protejează mucoasa, dar și pielea, crește rezistenţa organismului la infecţii și apără ochiul. Dar vitamina A contribuie și la dezvoltarea scheletului și a smalţului dentar.

Surse de vitamina A – fructe: kiwi, piersici, banane, ananas, zmeură, portocale, lămâi; legume: spanac, morcov,ceapă, roșii, sfecla roșie; lapte, gălbenuș de ou, ulei de pește.

COMPLEXUL VITAMINIC B este cunoscut pentru efectele sale împotriva stresului. În condiţiile în care aproape jumătate dintre persoanele active sunt supuse unui stres puternic, complexul vitaminic B este absolut necesar. Lipsa vitaminei B este direct legată de stările de anxietate, depresie, stres, în special odată cu înaintarea în vârstă. Atunci când această vitamină ajunge la creier, ea determină eliberarea unei substanţe, numită dopamină, cu rol
în starea de bine, acalmie și bună dispoziţie. Toate vitaminele de tip B ajută la sănătatea emoţională, sunt indicate în
stările de oboseală și slăbiciune fizică.De asemenea, cresc rezistenţa organismului la frig.

Surse de vitamine din complexul B: În afară de alimentele de origine animală: carne, pește, ouă, lapte, vitaminele dincomplexul B se găsesc în drojdia de bere, coaja și germenii de grâu și alte cereale.

VITAMINA C este cea mai mediatizată, devenită celebră datorită laureatului Nobel din 1954, Linus Pauling. Vitamina favorizează depozitarea de calciu și fier. Este indicată în afecţiuni ale sistemului osos, hemoragii, surmenaj fizic și intelectual, sarcină, alăptare,hemoragii ale gingiilor. Crește rezistenţa la infecţii și la boli. Lipsa vitaminei C provoacă modificări la nivelul dinţilor, sunt subţiate straturile dentare dure,având ca urmare creșterea incidenţei cariilor dentare.

Surse de vitamina C – fructe: măceșe,citrice (lămâi, portocale), struguri, mere;legume: ardei, spanac, varză, fasole,pătrunjel, broccoli, cartofi. Mulţi știucă în mere găsim o cantitate crescută de vitamina C, dar mai puţini știu că în coajă găsim cu 87% mai mulţi compuși anticancerigeni decât în pulpă.

VITAMINA D este cea care ajută la combaterea fragilităţii. Această vitamină fixează calciul și fosforul în oase, întărindu-le și făcându-le rezistente la traumatisme și, totodată, îi permite organismului să absoarbă calciul.
Vitamina D întărește smalţul dinţilor și astfel receptivitatea la carii este mai scăzută. Expunerea la soare timp de 25-30 de minute este esenţială pentru sintetizarea vitaminei.

Surse de vitamina D: gălbenuș deou, produse lactate. Vitamina se poate sintetiza în prezenţa expunerii corpului la soare.

VITAMINA E este considerată a fi factorul de combatere a sterilităţii.Ea are un rol extrem de important în
reproducere. De asemenea, accelerează cicatrizarea rănilor și, la fel ca vitaminaC, are un rol antioxidant, deci un rol
important în prevenirea afecţiunilor canceroase și cardiovasculare.

Surse de vitamina E – fructe: banane,kiwi, mere, mure; nuci, alune, migdale;legume: morcovi, mazăre, salată, ţelină,soia; ulei de măsline.

VITAMINA F este vitamina cosmeticii,este cea care asigură dezvoltarea și funcţionarea normală a pielii. Menţine elasticitatea și tonicitatea tegumentului, stimulează imunitatea și are rol în prevenirea cancerului. De asemenea,favorizează și eliminarea colesterolului.

Surse de vitamina F – nuci, ulei de floarea-soarelui, germeni de porumb,soia și în alimente de origine animală:unt, gălbenuș de ou.

VITAMINA K este indicată în tratarea tulburărilor hepatice, arterelorprecum și la întărirea sistemului imunitar.

Surse de vitamina K – vegetale cufrunze verzi: broccoli, spanac, pătrunjel,varză.


Ultima editare efectuata de catre flori82 in Joi Apr 15, 2010 10:13 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi Empty
MesajSubiect: Re: Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi   Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi I_icon_minitimeJoi Apr 15, 2010 10:03 pm

Interesant si bine de stiu..merci Flori. Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi 728550
Sus In jos
mery.mary
O fata super
O fata super
mery.mary


Mesaje : 135
Data de inscriere : 15/04/2010
Varsta : 38
Localizare : timisoara

Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi Empty
MesajSubiect: Re: Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi   Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi I_icon_minitimeSam Apr 17, 2010 4:51 am

fff interesanttt super articolull astaa
Sus In jos
Continut sponsorizat





Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi Empty
MesajSubiect: Re: Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi   Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi I_icon_minitime

Sus In jos
 
Rolul vitaminelor şi unde le putem găsi
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Femeia de azi :: Prima categorie :: Femeia moderna :: Sanatate-
Mergi direct la: